Frank Krijgsman
voor verheldering
HomeVisie / MissieDienstenProjectenOverContact
Visie / Missie

Een krimpende overheid; Meer doen met minder mensen. Bezuinigingen, herverdeling en decentralisatie van taken. Er komen steeds meer taken af op gemeenten. Taken waarvoor zij vaak nog niet de expertise in huis heeft.
Men staat voor de afweging of deze expertise in huis moet zijn. Soms is het juist handig tijdelijk iemand van buiten te halen. Iemand die met een frissere blik naar de platgetreden paden of naar de problemen kijkt. Of simpel omdat die persoon de relevante ervaring heeft.

Nieuwe taken moeten opgepakt worden zonder de kennis al in huis te hebben. Meestal wordt dit op projectbasis opgepakt. In een ontwikkelfase van een project adviseer ik deze kennis niet in huis te halen; het is vaak heel specialistisch, er veranderd vaak nog heel veel. Het kost heel veel tijd en energie om die ontwikkelingen bij te houden. Laat een externe het werk doen dat voorafgaand aan het echte werk gedaan moet worden.
Daarna moeten de daadwerkelijke werkzaamheden uitgevoerd worden. Deze moeten toch het liefst door eigen organisatie gedaan worden, dan wel onder regie worden uitbesteed. Uiteindelijk moet het werk zich toch beklijven in de reguliere organisatie.

Frank Krijgsman is gespecialiseerd in de werkzaamheden in de ontwikkelfase. Dankzij ervaring op zowel werk, managementniveau gecombineerd met mijn competenties (probleemoplossend vermogen, analytisch denken en leidinggeven) ben ik geschikt om die ontwikkelfase tot een goed einde te brengen.

HomeVisie / MissieDienstenProjectenOverContact